Wonen

Den Bouw beschikt over 55 zorgappartementen voor intramuraal verblijf en 43 zorgwoningen die aan zorgvragers verhuurd worden.

 

Zorgappartementen

Een zorgappartement bestaat uit een aparte woon- en slaapkamer en is voorzien van eigen sanitair. Tevens is een pantry (klein keukenblok) aanwezig met ingebouwde koelkast en aansluitingen voor koffiezetapparaat en waterkoker. Ieder appartement is voorzien van eigen invoeren voor televisie en telefonie waarvoor u zelf uw aanbieder kunt uitkiezen. Deze aansluitingen kunt u desgewenst ook gebruiken voor internet en digitale televisie.

De zorgappartementen worden toegewezen aan cliënten met een ZZP-indicatie voor verblijf en zorg. Na toewijzing van een appartement wordt met de cliënt een zorgovereenkomst gesloten.

Het inrichten van het appartement vindt naar eigen inzicht door de cliënt zelf plaats. Hierbij adviseren wij u om er bij de inrichting rekening mee te houden dat op een goede wijze zorg verleend kan worden.

Ten aanzien van het ophangen aan de wanden van uw appartement gelden voorschriften. In de badkamer is het niet toegestaan om te boren.

De zorg- en dienstverlening wordt door den Bouw geleverd.

 

Zorgwoningen

De zorgwoningen zijn gesitueerd aan de Bonendaal, Laan 1940-1945. Een zorgwoning bestaat uit een woon-, slaap- en logeerkamer en is voorzien van een badkamer inclusief toilet en een gastentoilet. Iedere woning heeft eigen keuken met onder meer aansluitingen voor een elektrisch kooktoestel en koelkast. Voor de levering van gas, water en licht kiest u uw eigen leverancier. Ditzelfde geldt voor de televisie-, telefonie- en internetaansluiting.

In de zorgwoningen aan de Bonendaal en Laan 1940-1945 is een zorg-oproepsysteem aanwezig dat is aangesloten op het systeem in den Bouw. Hiervan kan op abonnementsbasis gebruik gemaakt worden.

De zorgwoningen worden verhuurd aan cliënten met een indicatie voor zorg. Inschrijving voor de woningen vindt plaats via het WMO loket van de gemeente Warnsveld en Zutphen.

Met de cliënt wordt een huurovereenkomst afgesloten.

De huurtarieven zijn de volgende:

Huurtarieven worden conform het huurbeleid van de rijksoverheid inkomensafhankelijk vastgesteld.

De servicekosten zijn de volgende:

Bonendaal en Laan 1940 – 1945: € 57,00

U kunt afhankelijk van de hoogte van uw inkomen in aanmerking komen voor huurtoeslag voor alle woningen behalve de penthouses aan de Bonendaal. Van de servicekosten dient u € 12,- mee te rekenen bovenop de toetsingshuur voor de huurtoeslag. Raadpleeg de Belastingdienst voor meer informatie.

De cliënt bepaalt zelf door welke aanbieder de zorg wordt geleverd.