Expositie in kruissteekjes

Merklappen en schellekoorden, maar ook het allereerste én het tot nu toe allerlaatste werk in kruissteekjes van Mies Wullink-Ruesink zijn te zien in de gangen naar de kantoren van Zorg-wooncentrum den Bouw. Na de officiële opening door mevrouw Wullink zelf én haar kleindochter Alien Maalderink (bestuurder van den Bouw), kwam het besef hoe bijzonder deze expositie is.

Mies Wullinlk-Ruesink is geboren in 1923 op boerderij Abbink in het Noordink bij Hengelo Gld. Zij kwam na de oorlog naar Hummelo. Ze trouwde in 1947 met Bernard Wullink en runde samen met hem boerderij de Meugenthorst. Ze werkte op de boerderij; melken, varkens voeren, knollen plukken, niks was haar te veel. Toen hun zoon de boerderij overnam, begon zij ook met handwerken; kleedjes haken, sokken breien en borduren. Drie jaar geleden verhuisde zij naar Hummelo.

Als de kleinkinderen gingen trouwen, kregen ze, als ze dat wilden, een merklap van oma. Ze kwamen een keertje langs om randjes en afbeeldingen uit te zoeken en oma ging aan de slag. De ouderlijke huizen van de toekomstige bruidsparen werden uitgetekend en geborduurd. Ook de trouwtekst kwam er op.

Het idee om alles eens bij elkaar te zien in een expositie was een idee van Alien. Zij vroeg iedereen om hun merklap en andere borduurwerken mee te nemen naar zaal Den Bremer, waar oma Mies op zondag 10 april jl. haar 99ste verjaardag vierde. Het bleken er 46 te zijn. Die werken werden meegenomen naar den Bouw, waar ze in de gangen zijn opgehangen. 

De expositie is te bekijken tot eind juni. Er is een schriftje waar bezoekers een reactie voor oma Mies kunnen achterlaten.